ΜΙΑ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΑ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ

Επιμέλεια: Πάμπος Παπαδόπουλος

Είμαι σίγουρος πως όλοι σας κάποια στιγμή ακούσατε κάποιο μεγάλο να αναπολεί τα παιδικά του χρόνια και να δηλώνει: «Τι ωραία θα ήταν να είχα την ευκαιρία να γυρίσω το χρόνο πίσω;» Έχετε αναρωτηθεί ποτέ το γιατί;

Τι προάλλες παρακολουθούσα την μικρή μου κορούλα να έχει στα χέρια της ένα φύλλο χαρτί. Καθόταν στην πολυθρόνα και έπλαθε ιστορίες βλέποντας συνεχώς στο χαρτί. Όταν πέρασε λίγη ώρα άφησε το φύλλο χαρτιού και πήγε να συνεχίσει το παιχνίδι της αλλού. Έπιασα στα χέρια μου και είδα να υπάρχει μόνο μια μουντζούρα.

Μια μουντζούρα για μένα αλλά ένας ολόκληρος κόσμος για την κόρη μου. Για κάθε παιδί, μια μουντζούρα, ένα λουλούδι, ένα κομμάτι ξύλο, ένα ασήμαντο για μας τους μεγάλους αντικείμενο μπορεί να αποτελέσει το φίλο τους, το παιχνίδι τους, το ξεκίνημα μιας νέας ιστορίας. Μια και εσείς τα παιδιά χρησιμοποιείτε τη φαντασία σας. Μια και εσείς τα παιδιά ονειρεύεστε.

Ονειρευτείτε λοιπόν, αγαπητοί μου φίλοι, μια πατρίδα χωρίς προβλήματα, ονειρευτείτε ένα καλύτερο αύριο για την πολύπαθη πατρίδα μας, ονειρευτείτε μια πατρίδα χωρίς συρματοπλέγματα. Χρησιμοποιήστε την φαντασία σας για να χτίσουμε μια καλύτερη Κύπρο και είμαι σίγουρος για την επιτυχία σας, μια και εσείς παιδιά μου, είστε η ελπίδα και το μέλλον μας.

Καλή σχολική χρόνια, αγαπητοί μου φίλοι!
 
 
 

This free website was made using Yola.

No HTML skills required. Build your website in minutes.

Go to www.yola.com and sign up today!

Make a free website with Yola